Få det lilla sovrummet att se större ut

små lägenheter i hong kong

Många saknar ett rymligt sovrum med gott om plats att drömma i. Misströsta dock inte om ditt sovrum är i minsta laget – det gäller framförallt att tänka över inredningen och planera placeringen av dina saker på ett smart sätt. Först och främst handlar det att undvika att rummet översållas av överflödiga föremål som ger ett rörigt intryck och får rummet att kännas trångt. Tänk minimalistiskt och skaffa praktiska förvaringsutrymmen där du kan stuva undan dina pinaler – på så sätt håller du dem nära till hands utan att låta dem dominera helhetsintrycket.

Färgval

Det finns många smarta tips på hur man inreder. För att skapa en luftig känsla i rummet väljer man med fördel vitt eller en väldigt ljus färg på väggarna. Vill man ha mönstrade tapeter så satsa på en fondvägg – helst ovanför sängen. Tvärrandigt mönster ger en illusion av att tänja ut på längden och gör på så vis att rummet känns längre.

Möbler

Undvik stora tunga möbler och skrymmande inredningsdetaljer – genombrutna material som släpper igenom ljus är ett bättre val än massiva tingestar. Sängskåp utgör ett utmärkt sängalternativ för små sov- och gästrum. Ett sängskåp frigör golvyta jämfört med en vanlig säng – men utan att göra avkall på sovkomforten. När du vill sova fäller du enkelt ut sängen och vips har du en superskön bädd att krypa ner i. På dagen stuvas sängen undan utmed väggen och tar minimalt med plats. Sängskåp av hög kvalitet hittar du hos www.pmiab.se och de finns både som enkelsäng och som loftsäng.

Reflektera ljus

Även speglar är utmärkta för att skapa en känsla av rymd – genom att de reflekterar ljus ger de känslan av ett rymligt rum. Prova att placera en spegel eller två i rummets mörka hörn och se vilken effekt det ger. Rätt belysning gör också mycket för att undvika att rummet upplevs som trångt och instängt, så satsa gärna på flera ljuskällor.

admin