Inredningstips för källaren

Källaren kan vara ett fantastiskt utrymme i många hus och hyser många gånger oanade möjligheter. Men många gånger är källaren inte riktigt som resten av huset och det gäller att veta hur man bäst utnyttjar utrymmet.

Många källarutrymmen har blivit speciella rum utöver de vanliga. Somliga kanske vill ha ett gym där nere medan andra behöver ett kontor. Många gånger handlar det om intressen som hobbyrum, vinkällare eller kanske till och med en liten inspelningsstudio av ljud eller video.

En hel del renovering krävs för att gå från en vanlig källare till en som är redo att inredas. Fukten är något de flesta behöver tackla och medan det finns bra lösningar som inte kräver att man behöver gräva upp marken kring hela huset kan det fortfarande vara bra att ha något som aktivt fuktar av källaren också.

Som de flesta säkert redan är medveten om behöver inte källarvåningar ligga helt under marken utan kan mycket väl ha fönster. De är dock sällan väldigt stora och sitter längst upp i rummet. Av denna anledning är det alltid bra att tänka lite extra på hur man gör med belysningen. Med fler och/eller starkare lampor är det viktigt att tänka på färgtemperaturen. Beroende på vilket typ av rum man inreder kan kallt eller varmt ljus vara en viktig faktor i upplevelsen.

Det är också värt att tänka på vilka färger man använder i inredningen. Speciellt stora ytor som väggar och tak. Ljusa färger hjälper till att skapa en mer luftig känsla och kan därför vara väldigt trevligt att ha i just källaren. Allt beror så klart dock på vilken känsla man är ute efter. Mörkare toner kan absolut ha sin plats också om man inreder något som ett mysigt litet tv-rum eller liknande.

admin