Dags för ett garagebygge

Rymligt garage

Börjar du ledsna på att ha bilen utomhus varje vinter? Då kanske det är dags för ett garagebygge denna sommar. Frågan är vad du ska välja? Enkelgarage, dubbelgarage eller kanske du väljer att bygga ett garage inom Attefallsreglerna och som inte överstiger 25 m2. Fråga dig själv vilka behov som finns och vilken storlek som behövs för ditt garage.

Om du inte har något Attefall på din tomt sedan tidigare och du bara ska förvara bilen vintertid så kanske ett Attefallsgarage räcker. Men av erfarenhet så vet vi att man gärna förvarar andra saker i sitt garage än bilen. Du kanske vill ha plats med vinterdäck och annat så det kanske är lika bra att bygga ett större garage. Du kan ta en titt på olika alternativ innan du bestämmer dig vad du vill bygga.

Om du väljer att bygga något som är större än 25 m2 så gäller det att söka bygglov för ditt garage. Byggreglerna ser relativt lika ut oavsett vilken kommun du bor i och om det är större än ett Attefall så ska ett bygglov ansökas om innan du får börja bygga. När väl beslutet om bygglov är taget så måste du påbörja byggnationerna inom två år och du har fem år på dig att slutföra bygget. Ett garage behöver inte ta allt för lång tid att få upp.

Är du händig så kanske du bygger detta själv i annat fall så får du anlita hantverkare som utför arbetet åt dig. Då kan du även få arbetskostnaden på ROT-avdrag och på sätt spara en slant. Innan du sätter igång så ska du alltså fundera på hur stort garage du vill bygga, ansöka om bygglov om så behövs och själva placeringen av garaget på din tomt. När allt detta är klart så vill vi önska dig lycka till med ditt garagebygge.

admin