Renovera gamla hus

Om man väljer att köpa ett äldre hus så finns det mycket man måste tänka på innan man sätter igång en renovering. Viktigt är att man tar det lugnt i början och tänker igenom precis vad man vill göra, hur man vill göra det och i vilken ordning. Det är lätt att bli alltför entusiastisk och sätta igång utan en hållbar plan.Försök att vara varsam i renoveringen och försök bevara det som går att återanvända. Samtidigt är det viktigt att fastigheten blir funktionell och fungerar i vår moderna tid. Här finns en användbar guide för den som funderar på att börja renovera en äldre fastighet.

Byt ut fönstren

Ett mycket bra tips är att renovera eller helt enkelt byta ut de gamla fönstren. Det finns flera anledningar till att göra detta men det är såklart allra viktigast ur energisynpunkt. Att ha nya, hela, täta och väl fungerande fönster kan minska energiförbrukningen för en villa av normal storlek med hela två tredjedelar under ett år. Detta resulterar i ett klimatsmartare hus och lägre uppvärmningskostnader för fastighetsägaren. Är du inte säker på vad som behövs i din fastighet kan du boka ett gratis hembesök från en fönsterbytesfirma.

Besiktning

Det kan också vara värt att anlita en besiktningsman eller byggnadsingenjör som kan inspektera fastigheten och ge tips om vad som bör göras och inte. Besiktningen bör dokumenteras så att det finns ett underlag till renoveringsåtgärderna. Duktiga experter och hantverkare med unik kunskap om orten och dess byggnader hittar man ofta lokalt i fastighetens omedelbara omgivning.

Estilio Eriksson