Ett välvårdat hem

clean homeEtt välvårdat hem vill de flesta ha och man gör så gott man kan för att få det mysigt och hemtrevligt där hemma. Många har rutiner när det kommer till städning, man kanske har som familj ett schema om vad som ska städas när och vem som ska göra det. Ibland kanske inte tiden räcker till så det får bli en snabbstädning strax innan helg eller innan gästerna kommer.

Städschema

För att få det att fungera praktiskt så kan det vara bra med ett städschema som man följer då behöver man inte fundera varje dag på vad man ska göra utan det är bara att kolla upp vad som skulle göra det och vem som skulle göra vad denna vecka. Få in rutiner med hela familjen så blir det hela så mycket enklare, är barnen små så hitta på något skoj i samband med städning så att man upplever det som något positivt.

Ta in hjälp utifrån

Det finns perioder då man kanske inte hinner med allt där hemma och då är det tur att det finns städfirmor som kan hjälpa dig, antingen någon gång då och då eller mer regelbundet. Att ta in hjälp utifrån avlastar så att man hinner med det så kallade livspusslet. Man kan prioritera annat som man inte skulle ha hunnit annars och kanske även få tid över för annat.

Estilio Eriksson