Komplettera altanbygget med snygg LED-belysning

Hemma brukar vi alla vara bra på att ha många ljuskällor, åtminstone inomhus. Men utomhus är det lätt att glömma bort att tänka på belysningen. När du bygger en ny altan är det bra att även fundera på ljuskällorna. Genom att ha tillräckligt med lampor kan ni njuta av altanen även när kvällarna blivit mörkare.

Om du vill ha snygga lampor finns det många platser där du kan hitta det på. Beställ online för att slippa ta dig hemifrån och leta. Många fysiska butiker erbjuder å andra sidan snygg belysning för utomhusbruk.

Fördelar med LED

När du väljer LED-belysning kommer du att spara in på elkostnaderna. LED drar nämligen 80–90 % mindre energi än både vanliga glödlampor och halogenlampor. Även om de kostar lite mer att köpa in kommer du snabbt att tjäna in den kostnaden.

En annan fördel med LED- är att de har en längre livslängd än standardlampor ven än halogenlampor. Det innebär också en kostnadsbesparing eftersom de inte behöver bytas ut så ofta. De kan hålla i mellan två och tio år.

En LED-lampa alstrar inte heller någon värme. Du riskerar därför inte att bränna dig när du ska byta dem. Det finns därmed inte heller någon risk för att LED-lampor ska explodera av värme.

Estilio Eriksson