Så inreder du i dina fönster

Inredningen vi har i och runtomkring våra fönster kan göra väldigt mycket för rummet. Men det finns inte alltid ett enkelt sätt att lösa detta. Det finns många aspekter som kan behövas tas i åtanke för att få ett riktigt snyggt resultat.

Ett bra sätt att börja tänka på denna del av inredningen är att medan vi så klart vill att inredningen ska hänga ihop och harmonisera, bör också varje del kunna stå för sig själv. Varje fönster kan därför ses som något av ett eget litet rum där du försöker skapa en intressant inredning.

Fönstrens placering kommer dock alltid utgöra den grund du har att arbeta med. Ju djupare de sitter desto mer fönsterbräda har du också att arbeta med. Och du kan se det både på gott och ont. En större fönsterbräda betyder fler möjligheter, men det stället också högre krav på inredningen då den lätt kan se ut som ett stort tomrum om du inte lägger ned tid och energi på att skapa något snyggt och intressant.

En sak du kan börja med är belysningen. När det kommer till fönsterlampor är nog alla oss mest van vid de hängande varianterna. Men det finns inget som säger att du inte kan ställa dit en snygg bordslampa om du så vill. Inreder du flera fönster på samma vägg kan det dock vara snyggt att använda samma sorts lampor i varje. Men över huset i stort kan du variera på flera olika sätt.

Tänk också på att gardinerna kommer automatiskt bli en del av helheten. Var därför noga med att det du väljer ut även passar ihop med tyget, färgerna och eventuella mönster. Du behöver inte nödvändigtvis färgmatcha absolut allt, men om du i inredningen använder färger som klart och tydligt syns vill du nog helst att de fungerar tillsammans med gardinerna.

admin