Så lyckas du med hemmaodlingen

Intresset för odling har sällan varit större än nu. Alla längtar vi efter att få göra något grundläggande och taktilt med våra händer och då är odling ett bra alternativ. Det är en rogivande eller nästan meditativ känsla att sköta om sina plantor och se dem växa. Dessutom smakar ingenting lika gott som det du har odlat och skördat själv, därför är ätbara växter en stor del av trenden.

Stora möjligheter även inomhus

Det bästa är såklart om du kan ha din odling ute på balkongen eller i trädgården, men även inomhus finns det större möjligheter än många känner till. Dels kan du investera i ett litet växthus, de finns numera i ett stort utbud av olika utföranden, dels kan du helt enkelt odla i krukor som du ställer på fönsterbrädan. Ett tips är att bättra på belysningen med speciella växtlampor.

Välj plantor med omsorg

Alla växter trivs inte inomhus så det gäller att välja med omsorg, exempel på ganska säkra kort är små tomatplantor, de flesta kryddväxter och vissa så kallade superbär. Men även groddar och skott från olika typer av frön och baljväxter är tacksamma och tar sig relativt snabbt inomhus. Numera hittar du många praktiska produkter för din odling även online, till exempel hos den specialiserade butiken Greengosmart.se.

admin