Dags att slipa det gamla golvet i vardagsrummet

Om golvet i ditt vardagsrum är äkta parkett kan du oftast slipa det istället för att lägga ett helt nytt golv. Alla golv utsätts för påfrestningar och det är oundvikligt att det med åren inte ska bli slitet. Ett gammalt golv kan lätt inge ett tråkigt intryck och ge ditt hem en ofräsch känsla. Men med hjälp av en slipning kan det bli som nytt!

Att tänka på när du slipar golv

Däremot är det inte så enkelt att slipa golv och få ett bra resultat. Du behöver rätt redskap, men också rätt kunskap och handlag. Något som är bra att tänka på är att det dammar mycket under en golvslipning. Slipdamm kan vara farligt och det är därför viktigt att använda rätt skyddsutrustning. Därför är det rekommenderat att ta hjälp med golvslipning för att det ska bli riktigt välgjort.

Vilka regler gäller?

Om du bor i ett hus du äger eller i en bostadsrätt får du slipa golvet utan att be om lov. Bor du däremot i en hyresrätt får du inte slipa golvet utan att först fråga din hyresvärd. Vanligtvis är det inte hyresgästens uppgift att hålla golven fräscha, utan är något som hyresvärden har ansvar för.

Estilio Eriksson