En läskig Halloweenfest för vuxna

Det är inte bara barnen som har roligt på Halloween, det har blivit ett ypperligt festtillfällen för vuxna också. Att bli lite skrämd är lika roligt oavsett ålder, det är inte för inte som skräckfilmer fortsätter produceras. Det finns fortfarande tid att anordna en skrämmande bra fest för dina vänner!

Mörker

Du behöver mycket mörker för att sätta stämningen. Belysningen ska vara låg eller helt släckt. Du kan använda mörkläggningsgardiner eller hänga filtar över fönstren du vill täcka över helt. Men ni kan inte samtala och ha trevligt om ni inte kan se varandra. I mörkret behöver det finnas vissa ljuspunkter, levande ljus ger så klart bäst effekt.

Dekorationer

Det är här du ska lägga det mesta av festbudgeten. Skippa dyra tilltugg, bjud på chips och skaffa dekorationer som du kan återanvända nästa år! Det är en vettigare investering och skapar bättre atmosfär. Spindelväv hängandes över fönster och dörrar, ljus som smälter som blod och en dödskalle här och där är en bra början. Men det finns ju så mycket mer! En rökmaskin som fungerar under vatten så du kan skapa en rykande kittel på köksbordet. Med lite karamellfärg kan vattnet se ut som blod eller helt svart.Fundera på vad dina kompisar tycker är läskigast och följ den linjen. Är flera av dem rädd för seriemördare? Är de rädd för läskiga clowner eller möjligen rädd för hemsökta hus? Anspela på deras rädslor och skapa rum och platser i den skräckgenren. Häng upp en Jason Vorhees mask bakom en kökslucka och be någon hämta ett glas. Lägg ett skelett i duschen, en clownmask i en mörk korridor och så vidare.

Lekar

Du kan köpa mordgåtor som ni utspelar tillsammans, alla får en roll och ska lista ut vem som är mördaren bland er. Dessa gåtor kan göras direkt vid middagsbordet eller vara ett skådespel som utspelar sig i hela huset.Du kan också anordna en skattjakt för vännerna där de måste ge igenom din nedsläckta bostad och leta i skrymslen och vrår. Med väl valda tillfällen kan du spela hög musik, få saker att hoppa ur lådorna och liknande. Skräm upp kompisarna så mycket att de knappt vågar tacka ja till nästa års inbjudan!

Estilio Eriksson