Härliga efterrätter

Sommaren är på många sätt mer än någon annan årstid efterrätternas årstid. Att njuta av en härlig paj, fruktsallad, tårta eller något annat gott på altanen är kanske något av det bästa som finns. Här kommer därför ett par tips på härliga efterrätter.

Smulpaj

Något som alltid är gott och som dessutom är enkelt att göra är smulpaj. Fördelen med smulpaj är att förutom att den som sagt är enkel att göra så kan den även varieras på många olika sätt.I smuldegen kan man till exempel ha både havregryn och ströbröd om man vill och själva fyllningen kan bestå av en rad olika frukter och bär, bland annat äpple, vinbär, blåbär och rabarber med mera. En smulpaj skall givetvis också serveras med kall vaniljsås.

Marängsviss

En efterrätt som alltid passar sig bra en varm sommardag är marängsviss som går väldigt snabbt och enkelt att svänga ihop. Lite glass, maränger, vispgrädde, en skivad banan och lite chokladsås på toppen så är det klart. Vill man variera sig lite kan ett bra tips vara att byta ut bananerna mot lite färska bär.

Estilio Eriksson