Inreda din trädgård

När sommaren börjar vara på intågande, kvällarna blir ljusare samtidigt som de känns längre och värmen börjar infinna sig igen så är det dags att börja påta på lite i trädgården.

Kratta och rensa

Alla villaägare tinar fram allt eftersom värmen kommer och det är dags att börja städa i trädgården efter vinterns framfart. Nu plockas krattorna fram då gruset och löven ska bort från gräsmattorna och man börjar planera inför härliga sommarkvällar i det största rummet man har – sin trädgård. Många börjar planera nya rabatter, kanske att anlägga en trädgårdsdamm eller en liten oas mitt i grönskan med belysning och trädgårdsmöbler.

Växthus som uterum

Växthus inhandlas och byggs för att både kunna innehålla de grödor man vill ha till sommaren men även för härliga middagar i den tropiska värmen som växthuset faktiskt levererar. Allt fler köper lite större varianter av växthusen där man kan odla för att slippa några av våra trädgårdsplågor samtidigt som de inreder dem med bord och stolar för trevlig samvaro utomhus även under de kyligare dagarna.

Stenbelagda gångar

Gångar genom trädgården kantad av blommor och stenar är trevliga inslag tillsammans med trädgårdprydnader och solcellslampor som lyser upp gången kvällstid. Punktbelysning på träd eller lyktor upphängda i grenarna på dessa är också ett trevligt inslag som förgyller uteplatsen.

 

admin