Kakla om hemma

Kakel är den nya stora inredningstrenden. Det är ljust och fräscht och dessutom lätt att göra rent. Att kakla om själv är inte alls så svårt som man kan tro.

lägger plattor

Kakel är ofta en självklarhet för eleganta badrum och kan kompletteras med många snygga detaljer. Man kan blanda kakel och mosaik eller använda en snygg granitkeramik. Se till att det kakel du köper håller hög standard så att arbetet inte går förlorat på grund av dålig kvalitet. En sajt som tillhandahåller kvalitetskakel är Stone Factory som ha ett brett sortiment med både porslin och granit. Där finns att välja på olika typer av kakel och klinker. Du kan om du är något så när händig fixa detta på ett par dagar. Var väl förberedd och gör ett bra grundarbete så kommer det att gå galant.

Fördela arbetet på tre dagar

När du fått kaklet hemlevererat är det dags att sätta igång. Det är enkelt att kakla själv. Den här artikeln beskriver steg för steg hur man enkelt kan kakla om själv. Ett bra tips är att fördela arbetet på tre kvällar så att allting torkar som det ska. Den första dagen river du och spacklar, dag två sätter du plattorna och sista dagen är det dags att foga. För att riva ner det gamla kaklet brukar det räcka med en mejsel och en hammare.

Nu är det dags att förbereda plattsättningen. Blanda fixet enligt instruktionerna på förpackningen. Var noga med att konsistensen blir rätt, för det går inte att tillsätta vatten i efterhand om det känns torrt. Fördela fixet jämnt över ytan med hjälp med en kam. När fixet är uppe kan du börja sätta upp plattorna. För att det ska komma så mycket fix som möjligt på varje platta bör du trycka den på plats vid sidan av där den ska sitta och skjuta den på plats försiktigt i sidled. Det kan vara en bra idé att hyra eller låna en maskin för att skära plattorna i mindre bitar för att komma åt alla ytor bättre.

Slutligen är det dags att foga. För att undvika luftbubblor drar du över plattorna diagonalt och avvaktar tills fogen torkat lite innan du tvättar av plattorna med en fuktig svamp. När det har torkat ordentligt lägger du en fog av silikon mot bänkskivan. Efter några dagar torkar du bort allt med en torr trasa för att få bort allt damm. Nu har du kaklat om hemma!

admin