Så håller du ditt hem rent och snyggt

Alla gillar att ha det rent och välstädat hemma. Det finns inget härligare än när ens hem är i absolut toppskick. Ändå är det så lätt hänt att man hamnar efter med städning och underhåll. Det blir snabbt smutsigt och att hålla ett hem tipptopp är mer eller mindre ett heltidsjobb.

Det känns alltid som att precis när man är klar med storstädningen och har fått allt i ordning, så smutsas det direkt ner igen. Trots alla ansträngningar man gör finns det ändå många ställen i våra hem som lättare blir en bakteriefälla en andra: exempelvis är skärbrädor en av de tio smutsigaste platserna i hemmet.

Anlita hjälp

Men misströsta inte, det finns såklart hjälp att få. I dagens stressiga klimat, där alla kämpar för att få det så kallade livspusslet att gå ihop väljer många att ta in professionell städhjälp utifrån. Med det av regeringen införda RUT-avdraget behöver det inte bli en alltför kostsam affär. Avdraget subventionerar halva kostnaden så i realiteten betalar du halva priset för tjänsten. I de större städerna är det enkelt att hitta städbolag som erbjuder flexibla tjänster, online hittar du flera aktörer som erbjuder hemstädning Stockholm, Göteborg, Malmö eller Sundsvall. Du bestämmer själv om du vill ha hjälp återkommande varje vecka, eller endast vill boka en rejäl storrengöring.

Det allra bästa är att städa lite grann varje dag, eller så fort du stökat ner, för att hålla det rent längre. Du behöver inte längre panikstäda inför gästernas besök eller börja med att röja upp direkt när du kommer hem från jobbet. Så välj att skapa en ren och bakteriefri hemmamiljö för dig och din familj helt bekymmersfritt. Något så litet som att koka sina disktrasor med lite vatten en gång i veckan, eller att mikra en citron i lite vatten i mikrovågsugnen, gör genast hemmet renare och väldoftande.

admin