Vid tidpunkt för flytt

Flytt

Det händer många att de någon gång i livet flyttar från en bostad till en annan. Oftast fler än en gång kan tilläggas. Är du en av den stora mängd människor som redan tidigare genomfört en flytt, vet du hur mycket arbete som ligger bakom. Det är miljoner saker att håla reda på och som ska ordnas, innan man kommer igång och får göra det man verkligen vill. Att börja planera och komma igång med att pyssla på med inredningen i sin nya bostad.

Ett bra sätt för att få mer tid för det du egentligen vill är att leja ut en del av arbetet åt andra. Ofta anstränger man sig i det yttersta för att inte göra så med rädslan för kostnaden, men faktum är att mycket inte behöver bli så pass dyrt som man tror, och ofta värt den energi som du sparar.

Att anlita ett företag som Nox AB eller liknande för att slippa flyttstäda är till exempel en bra metod som underlättar väsentligt för dig själv. Det betyder med andra ord att när alla möbler och allt annat väl är ute, kan du redan då i vis mån koppla av på ett sätt som annars inte vore möjligt.

shutterstock_209316574

Flytten är en annan sak som du antingen måste ta tag i själv och spendera otaliga timmar på att både packa flyttsläp eller lastbil och att sedan köra fram och tillbaka. Även här borde du ta dig en allvarlig funderare över om det inte vore bättre att anlita en flyttfirma för jobbet och bespara dig själv massvis utav trubbel. Det finns ingen anledning att arbeta ihjäl dig om du prioriterar om ekonomiskt och unnar dig den hjälp du faktiskt är värd.

  • Gör man detta är det viktigt att vara ute i god tid, de mest attraktiva dagarna, det vill säga kring månadsskiftet, kan ofta vara uppbokad så mycket som någon månad i förväg.
  • Man bör alltid kolla upp så att flyttfirman har alla tillstånd och försäkringar som krävs för att vara verksamma i branschen. De två viktigaste är ansvarsförsäkring och trafiktillstånd.
  • Se till att fråga vilka betalningsalternativ som erbjuds, seriösa flyttfirmor kan alltid erbjuda ett antal olika och hjälpa kunden att hitta något som passar dem. Tar de bara kontantbetalning så är det bäst att byta firma, det ska alltid finnas andra alternativ.
  • Kolla även vilka kostnader som är inbakade i priset, har arbetet väl påbörjats är ju knappast tillfället att börja protestera.
  • Undersök offerten och se vad om ingår i priset. Det kan vara mycket finstilt som inte sägs rakt ut: exempelvis kanske flyttfirman inte packar ned kartonger utan bara fraktar dem.

admin