Byt ut den nedsuttna soffan

När den gamla favoritsoffan sett sina bästa dagar är det ett dags att hitta en ersättare. Gör din beställning online så slipper du kånka hem soffan själv. Dubbelkolla gärna att du har ångerrätt och garanti innan du trycker på knappen.

Saker att tänka på när du köper soffa

Det finns många snygga och bekväma soffor att välja på. Materialet är inte oviktigt. En billigare soffa har ofta sämre kvalitet och sömmar. En annan sak är hur mycket du är beredd att sköta om soffan – läder och dun behöver till exempel mer omvårdnad. Finns barn eller husdjur i familjen kan det vara bra med avtagbar och tvättbar klädsel. Välj gärna ett mer slitstarkt material som klarar påfrestningar om ni är en större familj.

Storleken på soffan

Mät ut var i rummet soffan ska stå och hur mycket plats den kommer ta. Använd gärna maskeringstejp och tejpa upp måtten på golvet, så får du en bättre uppfattning. Sittdjupet kan variera en hel del soffor emellan. Man kan säga att om du vill kunna ligga i soffan är en djup soffa bättre, medan en lite grundare soffa passar för den som vill sitta upprätt.

Matchar soffan övriga inredningen och gillar du stilen på den? Det viktigaste är att du tycker om den.

Peyton Johnson DVM