Skapa hemkänsla med retro

I Sverige har vi generellt sett alltid haft ett stort intresse för heminredning. Under pandemin jobbade många hemifrån och intresset för inredning ökade ytterligare och många förändrade stilen i hemmet under denna period.

Även om den skandinaviska stilen är präglad av naturliga material och stramhet så är det inte denna stil som har präglat de svenska hemmen. Vi har följt mode på både kläder och möbler under olika årtionde. För de mesta kommer stilarna tillbaka efter några årtionden. Ett exempel på detta är den så kallade retrostilen som härstammar från 50-talet.

Retro är färg och glädje

Ordet retro betyder just tillbakablick. Årtiondet som det syftas tillbaka på är 50-talet och mycket av inspirationen hämtas från USA. Retroprylar är färgglada och levande. Här finns ingen strävan efter raka linjer och stram design. Under 50-talet så var en del av produkterna gjorda av plast och tyvärr är många av prylarna från denna tid i dåligt skick eftersom plast åldras snabbt. Tur då att det finns massor av retroprylar att beställ online. Det häftiga med retrostilen är att den passar så bra i alla rum. Det är lätt att inreda både kök och vardagsrum i en sprakande färgglad retrostil.

Estilio Eriksson