Planering inför sommarens trädgård

Då vi bor i ett så pass avlångt land så ser det olika ut hur pass långt våren kommit på olika orter. Längst i norr så kan det fortfarande vara snö fast vi vet att våren är på gång i södra Sverige. Att påbörjar planeringen inför sommarens trädgård är aldrig fel oavsett hur det ser ut utanför dörren.

Ju tidigare man börjar desto bättre är det. Det finns alla möjligheter att förodla inför sommaren så att det blommar tidigt på sommaren. Oavsett vad som planeras att odla så kan du förbereda mycket inomhus. Det kan vara dina tomatplantor eller annat som du vill få igång innan de placeras ut i ditt växthus.

Beroende på hur pass stor din trädgård är så är det alltid skönt med ett bra förråd där du kan ställa in de saker som du har behov för i din trädgård. Under den kalla vintern så kan du krypa upp i din soffa och skissa på hur du vill att sommarens trädgård ska se ut. Du har alla möjligheter att radera och börja om från början om du inte tycket det blev som du tänkt dig.

Även vad som ska planteras kan du kolla upp online och i tidningar. Det finns fantastiskt mycket vackert att plantera och vill du imponera på dina grannar så gäller det att du planerar noga hur du vill att din trädgård ska se ut. Både växtmässigt men också med byggnader, dammar och annat som kan tillföra mycket i din trädgård.

admin