Trädgårdsplaner

Att sköta en trädgård kräver planering och tid. Det är åtskilliga kvällar och helger som går åt för att sköta blommor och odlingar, samt att lista ut var du borde plantera något för att skapa rätt känsla.

Hösten

Skapa dina planer för vad ni ska göra nästa år när det är dags att förkultivera och odla. Hösten är också tiden då perenner och träd ska tas hand om och skyddas för vintern. Täck markväxter med löv eller markduk samt skydda mindre träd så de inte knäcks av de kommande snömassorna.

Vintern

Nu har du verkligen tid över att planera vad som ska göras. Få plantor behöver skötsel under vintern. Om du har tagit in lökar och perenner kan du behöver se till att de får lite vatten och solsken så de inte torkar ut helt eller angrips av frost eller mögel.

Våren

Nu är det hög tid att börja så och gräva. Så fort tjälen har släppt kan du så dina frön och börja väcka lökarna. Det är en hektiskt tid då mycket ska förberedas och sättas i marken.

Sommaren

Njut av din skörd och stödvattna under torra perioder. Håll koll på odlingar och blommor så de inte drabbas av ohyra och håll ogräset och invasiva arter borta från trädgården.

admin