Vem gör vad i hemmet?

Vem gör vad i hemmet? Dagens samhälle ser väldigt annorlunda ut mot för några generationer sedan. Vi är mer för jämlikhet i hemmen och alla gör nog lite av varje. Fördelningen är inte lika uppstyrt som det en gång varit.

Våra hem är vår borg och vi vill att det ska vara välstädat och trevligt att vistas i våra hem. Idag så spelar det inte så stor roll vem som gör vad, huvudsaken är att det blir gjort. Vissa kanske gör allt tillsammans som att laga mat, städa eller renovera huset. Alla kan så mycket mer idag och det är inte speciellt indelat att mannen ska snickra, byta däck och kvinnan ska sy och laga mat.

Utvecklingen av vårt samhälle har gått framåt, även om i vissa delar så kan vi förbättra en del. Sverige är i mångas ögon ett föregångsland och försöker att ta efter vårt sätt att leva. Självklart om någon är bättre på att laga mat så kanske den också vill laga den maten.

Vi måste inte dela på allt rakt av utan man gör det man är bra på. Sedan är det alltid en fördel att prova på saker som man inte är så bra på. Man lär sig alltid genom att prova, och det är en fördel att inse att det kanske inte var så svårt som man trodde.

admin